Новини

Искат регистрация на нова марка ДПС в Патентното ведомство

   
Искат регистрация на нова марка ДПС в Патентното ведомство

До Патентно ведомство е била подадена заявка за регистрация на нова марка ДПС. Името е "ДПС - Движение за права и свободи", а логото е като на партията, но с наименованието изписано отдолу.

Повече информация от това обаче - няма. Заявлението е било подадено на 29 юли, но не пише от кого. Това информира Агенция "Фокус".

Предвид предстоящите избори изниква и въпросът около регистрацията на листите и дали подадената заявка за регистрация на нова марка не е свързана точно с това.

Поискан е патент за употреба на марката за политическо консултиране и услуги, набиране на средства за политически цели, реклама, значки, облекло, знамена, електронни публикации и други.

Според информацията новата търговска марка е пусната за регистрация от кръга, близък до Ахмед Доган. Интересното е, че подалият заявката е скрит от Патентно, което е рядка практика. Консултация на редакцията ни с патнетни адвокати показа, че подобна марка трудно може да бъде регистрирана, ако се спазва законът, защото имитира други две марки.

Отделно запазването на тази марка не решава казуса с използването на марката ДПС на изборите, това се урежда през Закона за политическите партии.

На пръв поглед самият опит за патентоване на марката изглежда незначителен, но начина и причина да се прави - може да доведе до изводите, че ДПС на Доган признава, че не може да овладее партията преди предстоящите избори.