Шоу

Summer Fashion Weekend: Български дизайнери представят свои колекции

   
Summer Fashion Weekend: Български дизайнери представят свои колекции

За шеста поредна година яхтеното пристанище в курорта „Свети Влас“ се превърна в моден подиум. Това е най-бляскавото събитие за лятото.
 
Всяка година модното събитие Summer Fashion Weekend събира най-добрите български дизайнери, световни брандове, бизнес и арт елита на България, информира bTV.
 
„Всяка вечер има по 11 гостуващи дизайнери, т.е. представяме по 11 ревюта. Има съответно и музикална програма, след което голяма част от дизайнерите имат своята модна улица. Така хората успяват да се докоснат до модата на много български дизайнери, както и на гостуващите дизайнери от Украйна, Молдова и Гърция“, обяснява Мария Бонева, която е организатор на събитието.
 
Над 20 български и световни брандове и дизайнери представят своите колекции на 24-метров подиум, разположен на яхтеното пристанище в „Свети Влас“.
 
„Залагаме на българските дизайнери и това да им дадем сцена за изява. Всяка година е различно, но тази година дизайнеите са малко по-повече насочени към кежуал стила. Иначе винаги сме имали много дизайнери, които показват бални рокли“, пояснява Даниела Динева, която също е организатор на модното събитие.
Сред присъстващите на дефилетата са Ивайла Бакалова и проф. Любомир Стойков.
 
Това, което виждам, изключително много ми харесва. Имаме много талантливи млади дизайнери и с огромно нетърпение очаквам да ги видя“, каза Ивайла Бакалова, която е гост на събитието.
 
„Аз присъствам на Summer Fashion Weekend от самото начало и това, което мога да кажа, е, че именно събития от този вид ни дават основание за гордост и като ниво на българската мода, и като ниво на българския моден дизайн. От друга страна пък са условията и възможностите“, посочи и модният експрерт проф. Любомир Стойков, който също е гост на събитието.
 
Модното шоу продължава.