Икономика

БДЖ пуска в движение още от новодоставените германски вагони

   
БДЖ пуска в движение още от новодоставените германски вагони

БДЖ пуска в движение още от новодоставените германски вагони. За това съобщават от дружеството.

Те ще влязат в съставите на бързия влак „Чайка“ в понеделник (12 август), който пътува по направлението София-Бургас-София през Подбалканската железопътна линия.

Вагоните ще бъдат композирани във влака, който заминава в 16:30 ч. от Централна гара в София и пристига в Бургас в 22:45 ч.

„За един месец в движение вече са надраскани пет вагона в едно и също депо - това в столичния квартал „Надежда“. Въпроса е кога ще се вземат мерки от страна на транспортния министър и от страна на мениджмънта на БДЖ за подсилване на охраната в депо „Надежда“? Кога тези пет вагона ще бъдат изчистени?“, пише до телевизията Жоро Милев.

БДЖ предвижда във възможно най-скорошен порядък да включи германските вагони и във влаковете по направлението София-Варна-София.

Билети за пътуване с влак могат да бъдат закупени от касите в гарите, в специализираните железопътни бюра и през системата за онлайн билетоиздаване, която е достъпна на електронен адрес: bileti.bdz.bg, обясняват от дружеството.

При закупуване на билети за отиване и връщане пътуващите могат да ползват 20% намаление от редовната цена на билета.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за разписанието на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.