Спорт

Боряна Калейн: Среброто е най-красиво, нищо че винаги искам да съм първа

   
Боряна Калейн: Среброто е най-красиво, нищо че винаги искам да съм първа

„Работих много, чувствах се уверена. Знаех, че мога да го направя“. Това заяви гимнастичката Боряна Калейн на летището в София при завръщането си от Олимпийските игри в Париж. Тя и ансамбълът бяха посрещната си бурни овации от феновете.

Във френската столица Калейн спечели сребърен медал в индивидуалната надпревара в художествената гимнастика на Олимпиадата с краен резултат 140.600. Златото грабна германката Дария Варфоломеев със 142.850.
 „Начина по който се представих беше добър, прескочих възможностите си стократно. Истината е, че успях да си запазя фокуса до края“, заяви сребърната медалистка, като допълни, че фокусът не бил върху нея, но това не ѝ е повлияло. „Определено фокусът не беше върху мен, но това не ми повлия. Аз знаех възможностите си. Това което гледах, беше да се фокусирам“.Боряна Калейн

За бъдещето Калейн сподели, че няма да взима решения сега, като ще се отдаде на радост и почивка.

„Смятам, че е до лично усещане, няма да взимам решения сега. Ще се радвам на почивката и след това ще реша. Искам да се порадвам на успеха. Не мога да осъзная още постижението. Среброто е най-красиво, нищо че винаги искам да съм първа“, посочи Калейн.

„Имаше доста българи в публиката, което просто ни зареди по невероятен начин“, сподели тя за атмосферата по време на игрите.
Треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова разкри, че ще продължи да води тима и за следващата Олимпиада в Лос Анджелис след четири години. Тя заяви, че е благодарна за целия труд на отбора, като само късметът ги е разделил от медалите.

„Искам да изразя огромна благодарност към труда на момичетата. Само малшанс ни отдели от медалите. Мисля, че ще са по-добри следващият сезон. Много съм доволна от целия екип, показаха класна гимнастика. Няма как да не намерим мотивация сред такива прекрасни момичета.“

Ансамбълът завърши на 4-та позиция на в Париж.