Шоу

Девета творба на горила на Банкси се появи в Лондонския зоопарк

   
Девета творба на горила на Банкси се появи в Лондонския зоопарк

Девето произведение на изкуството на Банкси се появи в Лондон, а артистът е бил забелязан тази сутрин в английската столица, предават местните медии.

Творения на базирания в Бристол художник се появиха из целия град през предходните осем дни, като всеки ден от 5 август се появяваше по едно ново произведение. Последните осем бяха потвърдени от Банкси около 13:00 часа в деня, в който се появиха.
Днешното изображение украсява бяла врата в Лондонския зоопарк и показва горила, която повдига завеса, за да пусне птици и тюлен. Неуловимият уличен художник потвърди, че произведението е негово, като публикува графита в официалния си акаунт в Instagram тази сутрин.

Вчера се появи изображения на носорог, който се качва на сребрист Nissan Micra с конус на предния капак. Творбата беше обезобразена от мъж, носещ черна балаклава, само часове след като бе изрисувана.
Първата творба на Банкси се появи в Kew Bridge, югозападен Лондон, в понеделник миналата седмица. Тя изобразяваше коза, застанала на върха на колона, и беше последвана от силуети на слонове, маймуни, вълк, пеликани и котка – всички разкрасиха сгради и обекти на различни места в Лондон.Една от творбите - вълк, изрисуван върху сателитна чиния, беше откраднат посред бял ден от неизвестни извършители.Банкси изрисува и входа на лондонския зоопарк (СНИМКИ) - По света и у нас -  БНТ Новини