Анализи

Диана Дамянова: ПП-ДБ предложиха Калин Стоянов, а сега го ругаят обилно. Нещо по пътя им се е развалило...

   


Не знам Димитър Главчев ли се оттегли или го оттеглиха. Нещата сега не изглеждат по-добре. Мисля, че все пак трябва да припомним, че този министър, когото ругаем в момента обилно (б.р.-Калин Стоянов), беше наше предложение. Това коментира пред bTV Диана Дамянова, бивш пиар на ПП-ДБ. Тя припомни, че Калин Стоянов, срещу когото скачат всеки ден от ПП, е предложение на Кирил Петков.

Нещо по пътя между добрите сили и този министър се е развалило. В името на мира е добре да се оттегли или да го оттеглят. Но колко по-добър може да дойде, изтъкна тя.

Диана Дамянова заяви още, че демократичната общност очевидно много се страхува от нечестни избори. Но колкото повече повтаряш, че изборите ще са нечестни, толкова повече хора отблъскваш от тях. Огромният политичеки ресурс трябва да се използва да се вдъхнови обществото да гласува, смята Дамянова.

Тази жена - Горица Грънчарова, е поставена от добрите сили като опция и тази опция сега е използвана, коментира тя избора на служебен премиер, съгласно новите промени в Конституцията.

Голямата промяна, която беше направена, беше направена съвместно с ГЕРБ, ДПС и добрите сили и резултатът е, че има съкратен списък за служебни министри и правото на депутатите да получават заплатите си и да се возят в служебни коли, изтъкна пиар-експертът.

Ще има две ДПС-та, които ще влязат в парламента със сравнително равни сили - там стоят два колоса - Пеевски, който е мощен двигател и няма спирачки, и Доган. Онзи ден имаше опит да се прехвърли марката на Доган и общо явяване на избори се изключва. Благодарение на двете ДПС-та, там има две концепци - концепцията на Доган, че са вечните балансьори и концепцията на Пеевски, че иска да влезе трайно във властта.

Ключът към развитието на политическите процеси в следващия парламент, като кажем, че това, което седи в парламента....ще кажа доста непристойна дума, ключът е в ДПС, обобщи Дамянова.