Новини

Главчев: В последните месеци гасихме пожари във всякакъв смисъл

   


Все повече нараства вероятността това да ни е последното редовно заседание, затова продължавам с отчетите. Четири месеца работихме на високи обороти, постигнахме основните си цели - организирахме честни и свободни избори, гасихме пожари във всякакъв смисъл, запазихме хладнокръвие, въпреките политическите провокации, следвахме приоритетите си. Внесохме 20 законопроекта, сред които бих откроил тези за въвеждане на еврото и за движение по пътищата. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев на заседанието на Министерския съвет днес. 

"По странен начин ни се наложи и друг приоритет - Националната детска болница. Може да отчетем, че първият етап - разчистването на терена, е приключил", отбеляза той. 

Няма как да не поздравя и олимпийските ни шампиони и състезатели, както и техните федерации и треньори. Представящите България успяха да направят най-успешната Олимпиада от 20 години насам", каза Главчев и допълни, че правителството има принос в лицето на Министерството на спорта, което е намерило спонсори, които да платят таксите на Федерацията по вдигане на тежести. 

"По наредба ще бъдат изплатени премии на всички, които се класираха на места до осмото. За олимпийските шампиони те са в размер на 250 хил. лв., 200 хил. лв. - за сребърен медал и 100 хил. лв. - за бронзов", подчерта премиерът.