Новини

Стажът във Vivacom – кариерно развитие в една високопрофесионална, иновативна и приятелска среда

   


Лятна стажантска програма на Vivacom за 21-ва поредна година предоставя безброй възможности за развитие на студенти в рамките на тяхната ваканция. Програмата неслучайно е оценена като една от най-успешните – в нея младите таланти виждат шанс за развитие във високопрофесионална, иновативна, но и приятелска среда. Сред тях е Венко Венков – стажант в отдел „BI и ETL развитие“. В момента е студент в СУ „Св. Климент Охридски“ в специалност „Геопространствени системи и технологии“.

„Стажът е изключително комплексен. Възможностите във Vivacom са толкова много, че всеки може да премине през различни отдели благодарение на 360-градусовата ротация и да намери своето място. И макар компанията да е много голяма, структурата и средата подпомагат по-лесната приемственост на всички нас, новите колеги, още в самото начало“, разказва Венко. Той поема по пътя на своя ментор Теодор Петров, който също стартира кариерното си развитие във Vivacom от студентската скамейка, а днес е експерт в същия отдел - „BI и ETL развитие“.

Според Теодор телекомуникационният сектор е сред най-динамичните и дава много възможности за градене на стабилна кариера. - „Vivacom винаги е не просто в крак с новостите в бранша, но и често диктува тенденциите. Страхотно е да виждам своя принос в това като част от компанията“, обяснява Теодор.

А високото ниво в компанията и сред стажантите се поддържа с редица обучения и чрез работа по реални бизнес казуси. Само за 3 месеца младежите успяват да добият редица умения за цял живот.

„За моята позиция аналитичното мислене е от изключителна важност и благодарение на работата ми във Vivacom успявам да го развивам все повече чрез различните задания. Контактът с различните хора по време на стажа развива комуникативните ми умения и работата в екип. Заедно с тях придобивам знания относно специфични технически умения (PL/SQL и ETL) и работа със софтуерни продукти, което е много ценно“, обяснява Венко. Стажът в иновативна компания като Vivacom го привлича заради дългогодишния му интерес към високите технологии.

„От малък знаех, че бъдещето е в технологиите. Затова съм градил своите математически и технически умения с идеята да бъда част от този прогрес“, казва Венко и допълва, че във Vivacom вижда перспектива за своето развитие като един висококонкурентен специалист.

Вълнуващият сектор и неограничените възможности са притегателна, които всяка година привличат над 1000 кандидати за Лятна стажантска програма на Vivacom. Като един от 58-те стажанти тази година, Венков е мотивиран да вземе максимума от програмата. Неговия ментор му препоръчва да не спира да учи и да не се притеснява да задава въпроси, защото работи в една високопрофесионална и приятелска среда.