Новини

Калин Стоянов не е получил покана за следващия служебен кабинет

   
Калин Стоянов не е получил покана за следващия служебен кабинет

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов не е получил покана да бъде министър в следващия служебен кабинет. Това каза той пред журналисти в Копривщица.

Стоянов е в града, за да открие възстановения Участък „Полиция“, предава БТА.

По-рано днес номинираната за премиер Горица Грънчарова-Кожарева бе на среща в Министерството на вътрешните работи, където бе посрещната от министър Калин Стоянов.

Около обяд по нейна инициатива беше проведена среща с професионалното ръководство на министерството, уточни Калин Стоянов и добави, че на тази среща той и останалите членове на политическия кабинет не са присъствали. Доколкото разбрах, Кожарева е заслушала абсолютно всеки областен директор поотделно относно това какво е постигнато, какви са резултатите, какви са проблемите и евентуално начините за тяхното решение, каза той.

Непосредствено след срещата с професионалното ръководство, бъдещият служебен министър-председател поиска среща и с политическото ръководство, там бях аз и тримата заместник-министри, посочи още Калин Стоянов. По думите му срещата е била професионална. Изискаха се някои допълнителни анализи и справки, които ще бъдат предоставени в следващите дни, поясни министърът.

Не съм получил покана, водени са разговори предимно с професионалното ръководство, каза той в отговор на въпрос дали е получил покана да участва и в следващия служебен кабинет.