Новини

Борисов: Вълка си го спомням много добре - още от времената, в които воювах със Станишев

   
Борисов: Вълка си го спомням много добре - още от времената, в които воювах със Станишев

За Вълка си спомням много добре. Няма да забравя, когато воювах със Станишев - тогава като кмет на София, и премиерът Станишев излезе с Гайтански да мият улиците, когато ми правеха кризите с боклука. Когато прибраха кофите за една нощ. Колкото аз съм се борил, никой не се е. Това каза пред медиите в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Господ бави, но не забравя - оказа се, че и нашата съдебна система е така", добави той, като обясни мудните действия на Прокуратурата от 2021 г. до момента с това, че казусът е "тежък".

"Да проверят и "Булгартабак", щом г-н Петков е казал сутринта. Аз мисля, че по тази сделка подобна голяма цифра от приватизация не е получавана в България", каза Борисов.
Лидерът на ГЕРБ изрази притесненията си относно нивото на политическия наратив. "По начина, по който се държат в момента всички политически партии, спокойно можем да говорим за следващите осми избори. Седем пъти правим едно и също нещо. Има поговорка: ако се спънеш веднъж в един камък- окей. Ако се спънеш още един път, значи си глупав".

"Климатичните промени са факт. Виждате какви са температурите в Гърция, а и в България не са по-ниски. Язовирите са вече на 30%. 20% от тях е тиня отдолу. Санитарен минимум", алармира той.

"За съжаление, ние всеки ден говорим едно и също нещо: КОНПИ, прокурор, КОНПИ, прокурор. Ако не говориш за това, те обявяват за враг на държавата", добави лидерът на ГЕРБ.