Спорт

Лудогорец се раздели със старши треньора си Георги Дерменджиев

   


Българският шампион „Лудогорец” официално обяви, че се разделя със старши треньора си Георги Дерменджиев. Опитният специалист е депозирал оставката си след тежката загуба от Карабах, която е била приета от ръководството. С него си тръгва и помощникът му Тодор Живондов, предава Gong.bg.

Временно „орлите“ ще бъдат водени от наставника на втория отбор на „Лудогорец” Захари Сираков с помощник Светослав Дяков.

Официалното съобщение на „Лудогорец” гласи:

Ръководството на ПФК Лудогорец прие оставката на старши-треньора Георги Дерменджиев, която беше депозирана след тежката загуба от Карабах в III предварителен кръг на Шампионската лига. Дерменджиев си взе довиждане с играчите преди тренировката вчера, а днес договорът му официално бе прекратен. С него си тръгва и помощникът му Тодор Живондов. 

Временно отборът ще бъде воден от старши-треньора на Лудогорец II Захари Сираков с помощник Светослав Дяков и треньор на вратарите Здравко Здравков. Сираков е в Лудогорец от януари 2021 г., когато е назначен за треньор а Лудогорец III. В края на 2023 г. той пое Лудогорец II, с който постига забележителни резултати от началото на сезона във Втора лига. Към момента дубълът на Лудогорец, в който преобладават 16-17 годишни юноши от Академията заема първо място във временното класиране. 

За Георги Дерменджиев това бе третият период начело на Лудогорец, в който той стана шампион на България и гарантира поредно участие в груповата фаза на европейските клубни турнири.