Новини

Полицията получи 90 чисто нови джипове

   


По време на специална церемония по-рано днес в главна дирекция „Национална полиция“, служители от Пътна полиция получиха ключовете за 90 чисто нови „джипки“ Skoda Kodiaq. Ключовете бяха връчени лично от служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Автомобилите са част от поръчка, която включва общо 467 автомобила. Припомняме, че по-рано бяха доставени 35 високоскоростни BMW-та, както и 227 Golf-а. Сега се доставят и първите 90 от общо 227 Skoda Kodiaq, които ще бъдат разпределени в различни части на страната ни.

По подобие и на другите патрулни автомобили, така и тези са оборудвани с новата отличителна маркировка със сини и жълти отразителни елементи и надписи „Полиция“. Колите са с 2.0-литров бензинов двигател със 190 конски сили и автоматична трансмисия със седем предавки, по подобие на Volkswagen-ите, които по-рано бяха доставени. Разлика има в задвижването, като тук то е 4х4. Чешките модели са оборудвани и още с всичката нужна екипировка за работата на Пътна полиция.

Родната полиция получи 90 чисто нови „джипки“. Ето какви са те - 2

През следващите месеци ще бъдат получени и следващите подобни автомобили и те ще попълнят автопарка и на други звена в МВР. Поздравявайки ги с днешния светъл християнски празник – Голяма Богородица, министър Стоянов се обърна към колегите си с пожелания да шофират безаварийно и отговорно.

Директорът на ГДНП главен комисар Атанас Илков също не скри очакванията си, че оборудвани с новата техника, полицейските екипи ще имат още една допълнителна мотивация да работят ефективно за подобряване на пътната обстановка и предотвратяване на пътния травматизъм.