Анализи

Министър Стоянов: Божидар Божанов си е позволявал да звъни на полицай, за да иска информация за свален сайт

   
Министър Стоянов: Божидар Божанов си е позволявал да звъни на полицай, за да иска информация за свален сайт

"На 14 август около 18 часа Божидар Божанов от ПП-ДБ си е позволил да се обади на шефа на дирекция "Киберпрестъпност" в ГДБОП и е питал за постъпили материали, какво има в тях и кой е подал сигнала. Ето така работят, на мой гръб се упражняват." Това каза в свое изявление пред медиите вътрешният министър Калин Стоянов. Той визираше сваления сайт новоначало.ком. Министърът не отговори на медийни въпроси. 

"Аз не си позволявам да звъня на политиците и не им казвам как да си правят политиката. Ако Божидар Божанов си представя, че може да вдига телефона, греши", каза Стоянов. И напомни, че въпроси от депутати се задават само през шефа на НС и отговаря министъра. 

"Трябва да се прави разлика между свобода на словото и фалшива информация. Свобода на словото има, когато някой застава с името си", ядоса се Стоянов. "Кирил Петков, Николай Денков, Божидар Божанов и компания не искат аз да остана на поста вътрешен министър. Аз съм гарант да не допускам подобно вмешателство в МВР", посочи Стоянов.

"Този път става въпрос за безпрецедентна и арогантна политическа намеса. Няма да позволя никаква политическа намеса в работата на моите колеги, както и да се оказва натиск над тях. До последната минута ще отстоявам достойнството им. Докато съм министър ще го отстоявам", каза Стоянов.