Новини

Пеевски обвини президента, че притиска Кожарева за служебния кабинет

   
Пеевски обвини президента, че притиска Кожарева за служебния кабинет

Санкционираният по глобалния закон "Магнитски" Делян Пеевски обвини президентът Румен Радев, че оказва натиск през посредник върху бъдещия служебен премиер Горица Грънчарова- Кожарева за състава на служебното правителство.

"Имаме един фалшив президент, който в момента се опитва противоконституционно, да излъчи правителство", каза Пеевски, който напоследък отново започна да атакува Радев и да го нарича Мистър Кеш.

В петък пред журналисти той отново размаха лист. Този път не беше списък с имена, а  снимка на бившия зам.-кмет на Неделино Александър Нейчев и го обвини, че всеки ден е в парламента и от името на президента оказва натиск върху кандидата за премиер при съставянето на служебното правителство. "Това лице – Александър Нейчев, това е човекът, който всеки ден е в парламента от името на Мистър Кеш – Радев, с пряк телефон оказва натиск, съм убеден, върху кандидат-премиера", каза Пеевски.

Пред "24 часа" Нейчев отрече да е оказвал натиск върху Кожарева.

Преди това Пеевски го нарече "тайният касиер, освен Копринков, който събира рушветите и изнудва", но не даде доказателства за твърденията си.

"Проруските проксита, които ме атакуват, свършиха. Няма Москва да командва България", каза още той.