Новини

Вижте Мистър Кеш Румен Радев на почивка в гръцка резиденция, докато държавата се тресе

   

  ПИК

Отвратителен, селски цинизъм на фона на прогресивно обедняващите българи демонстрираха Румен Радев и жена му Десислава в Гърция. Наглото разточителство на народна пара̀ конкурира разгула на диктатора от Никарагуа Даниел Ортега и съпругата му Росарио Мурильо.
В първата част на ексклузивното ни разследване ще прочетете колко безсрамни са разходите на първата двойка, идващи на фона на новината, че всеки трети българин няма пари дори за сиромашка почивка край родното Черноморие.
Очевидци засякоха обитателя на “Дондуков” 2 да пристига в специално наета за глезотиите му резиденция от над 3000 квадрата, до каквато достъп имат само малцина избрани.
Там Радев гуляе за безбожните 3 хил.евро (бел.ред. - 6 хил.лв.) на нощ. Така за десетте дни, в които той и свитата му ще отмарят по гръцките плажове, само спането му ще надхвърли 60 хил.лв. Прогимназията е с директен излаз към собствен плаж и частен залив, където “Мистър Кеш” пърчи епилирани мускули само в компанията на охраната си от НСО.
Десислава Радева пък топи напращял бюст в личен басейн с вградено джакузи.
Снежно бялото триетажно имение е истински образец на лукса и скъпотията, с две просторни веранди и парапети от ковано желязо. На първия етаж е разположена обширна трапезария с хол, конкурираща по площ конферентна зала. Огромните френски прозорци гледат към мраморни градински алеи, заобиколени от тучна зеленина. Точно пред главния вход е разположен елегантен басейн, аранжиран с няколко шезлонга. На метри от основния корпус е ситуирана втора вила, където спят гардовете от НСО и
обслужващия персонал, а в градината е разпъната висок клас шатра за да може първото семейство да си организира романтични вечѐри докато в половин България хората се борят с пожарите и адскотобезводие, обхванало страната.
Към масрафите, разбира се, трябва да прибавим и заплатата плюс останалите хонорари за гардовете от НСО, на които държавата плаща да вардят патрона си, докато той блажено разпуска в разгара на невиждано критични за държавата дни на природни бедствия и политически хаос. Докато той топи телеса в прохладното гръцко море, от джоба на нашенеца излизат чудовищни суми за охрана.
Всяка вечер българските клонинги на диктатора Даниел Ортега и жена му Росарио Мурильо излизат да разпуснат в елитни ресторанти на първа линия край брега, ескортирани от малка армия държавни гавази, все едно не става дума за уж демократично избран президент, а за южноафрикански наркобарон или диамантен трафикант. Част от свитата му със слушалки, пищови и кевларени одеяла окупира заведенията часове преди “Мистър Кеш” и “Генерал Деси” да се появят. Отцепва им се свръх периметър, забраняващ не само на простосмъртните гърци, но и на местни бизнес величия да припарят до тях.
През деня, докато Радев и половинката му трупат тен, неотлъчно до тях е паркиран бус на НСО, натъпкан до пръсване със заглушителна техника, радари и рихващачи, така щото пиле да не може да прехвръкне край него. Очевидци уловиха безметежната му почивка, запечатана в меко казано брутални кадри в близък план.
За да бъде разказът още по-противен за оскотелите от глад нашенци, трябва да добавим, че към свитата на Радев са прикачени трима мастър шеф готвачи, единият от които има ангажимент да му поднася специални рибни ястия, пресни плодове и охладено бяло вино директно на морския бряг, а другият е изцяло на разположение за Деси Радева, която спазва специална диета, изобилстваща от морски дарове, октоподи и прочие скъпотии. Третото кулинарно величие пък се грижи държавната охрана да не прегладнее, издадоха хора от обкръжението им. Продуктите за софрата се доставят от подбрани стопанства, както и от специално наети рибари в региона. С кортежа на Радев пътува задължителният медицински екип, в който освен лекар и медицинска сестра, има и двама масажисти, които да им размачкват снагите.
Чаршафите, върху които ще отмаря ВИП двойката, са от луксозен египетски памук и са разопаковани за сефте за височайшата визита, издадоха гръцките хазяи, които хвърлят шапки от кеф какъв финансов урожай им е донесла ваканцията на Румен Радев. По техни изчисления, за целия им престой ще бъдат похарчени четвърт милион лева - сума, непосилна дори за много добре облечени бизнесмени.
Големият въпрос е как и най-вече от къде “Мистър Кеш” има кеш да се изхвърля като руски олигарх. Заплатата му не може да покрие дори една нощувка на гавазите от НСО, пресмятат запознати с президентските потайности. Официалните спестявания на Радев също са като за Бог да прости.
Неофициалните обаче, осигурявани от лица като Николай Копринков и олигарха Николай Вълканов без проблем могат да посрещнат подобен масраф. Етозащо няма нищо чудно, че президентът и жена му са плюли на родното Черноморие за сметка на разточителството в съседна Гърция, погнусиха се хора, с които споделихме за разследването си./ПИК