Автомобили

Ето новото BMW M5 Touring

   
Ето новото BMW M5 Touring

BMW възроди духа на наточените комбита с представянето на новото M5 Touring. Последната итерация на това високопроизводително комби надгражда наследството на своите предшественици, предлагайки завладяваща комбинация от мощност, лукс и практичност.

Под капака M5 Touring споделя същия мощен plug-in хибриден задвижващ агрегат като седанa, осигуряващ комбинирана мощност от 717 конски сили. Точно както и при седана, така и тук, теглото също е доста високо, като кантара удря стрелката над 2508 килограма или с 63 килограма повече от стандартния модел.

Добавеното тегло и по-висок център на тежестта променят и почти перфектното съотношение 50:50 при седана. Времето за ускорение от 0 до 100км/ч отнема 0.1 секунда повече отколкото при седана или около 3.5 секунди, докато това до 200км/ч се случва за 11.1 секунди.

Чакането приключи: Това е новото BMW M5 Touring  - 3

Вариантът Touring може да се похвали с просторен интериор с обширно товарно пространство. Що се отнася до стилистиката, тя е идентична с тази при седана и включва различни брони, по-широки калници, голям спойлер на багажника, нов дифузьор и цялостно по-агресивно излъчване.

Таванът за разлика от карбоновата опция при седана, тук може да е панорамен. Очаква се доставките да започнат към края на тази година, а цените да станат ясни малко по-късно тази есен.