Анализи

Гайтански казал на адвоката си: Аз не съм мишок, за да се крия

   
Гайтански казал на адвоката си: Аз не съм мишок, за да се крия

Румен Гайтански - Вълка се е предал не от страх за живота си. Разговаряхме с него, той каза - аз не съм мишок, за да се крия, затова отивам още в същия ден - говоря за завчера, разказа Константин Симеонов, адвокат на Гайтански, пред bTV. Той разказа отново, че Гайтански е отишъл в комисията за противодействие на корупцията още в четвъртък, в 14,30 ч, но бил върнат.

Очевидно постановлението на прокуратурата е с дата 15 август и най-вероятно към момента, в който отидоха с колегата, прокуратурата не е била готова, допълни адвокатът. В петък Вълка се яви в комисията повторно и беше задържан за 72 часа. По принцип 72 часа задържане се взема от прокуратурата, за да се отведе съответното лице пред съда, за да се вземе мярка за неотклонение, коментира още адвокатът.

Симеонов разказа, че малко знае за отпуснатия кредит, повече от публикации в медиите. Схемата, макар и в различни мащаби, е като в КТБ. А защо няма обезпечение - проблемът не е при Гайтански, а в банката и нейното ръководство, коментира адвокатът.