Новини

На 26 август започва международният фестивал Арт Камп Дъбене

   
На 26 август започва международният фестивал Арт Камп Дъбене


Четвъртото издание на Международен фестивал „Арт Камп Дъбене“ ще се проведе в последната седмица на август от 26.08. – 1.09.2024 г. в село Дъбене, Община Карлово. Основните събития от програмата, както и творческия процес ще се осъществят отново на стадион Дъбене, където в своеобразно селище на кампов принцип ще пребивават и творят поканените артисти.
Поканени да участват са млади и утвърдени артисти от страната и чужбина, както и художници от Карлово, които работят в сферата на живописта, скулптурата, инсталацията и фотографията. Тази година фестивалът има богата програма от събития за малки и големи. Ще има лятно кино в рамките на Младежкото селище по инициатива на младежите от Общински консултативен съвет по въпросите за младежта – Карлово (ОКСВМ). Старт на фестивалът ще даде гостуваща изложба от Триеналето на сценичния плакат „БГ ТОН & ОБРАЗ“, представяща дизайн на обложки за „Балкантон“ с куратор – Албена Спасова. Изложбата ще бъде разположена на открито на стадиона и ще може да бъде разгледана до края на фестивала. Следват дни с творчески работилници за деца и възрастни, фолклорна програма, рок концерти, цирк, рисуване с вино и базар на изкуството и занаятите “ART & CRAFT MARКET”, който има за цел да срещне местни таланти с гост дизайнери и творци.
За финал ще се открие изложба с произведенията на поканените участници на 1.09.2024 в центъра на селото. Всички събития започват от 17:00 часа и са подходящи за всяка възраст. Организатор и инициатор на фестивалът е Пенка Минчева, художник с дълга организационна практика и по настоящем директор на Общинска Художествена Галерия – Карлово. Домакини са Община Карлово и кметство Дъбене. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Община Карлово, местни бизнесмени, частни лица, жители на село Дъбене и с помощта на партньори, приятели и доброволци.