Шоу

Певицата Дара е обект на онлайн тормоз и заплахи за убийство

   
Певицата Дара е обект на онлайн тормоз и заплахи за убийство

Певицата Дара Екимова е заплашвана с убийство и обиждана чрез многократни съобщения, съобщи музикалният продуцент Саня Армутлиева. Заподозряна за тормоза е жена от Пловдив, която е била освободена от наказателна отговорност заради невменяемост.

Армутлиева пише, че само в петък певицата Дара е получила десетки заплашителни съобщения и обиди, като цитира част от тях: "Ще те убия; К.рво; Ще те намеря на участие и ще бъдеш със пръснат мозък; Делото е прекратено, кеф ще ми е да ти пръсна черепа; Мършооооо; Ще умреш, Готви се; Смъртта ти е до няколко дни; Ще гниеш под земята; Ти не си певица, а една проститутка; Долнопробен боклук; Скоро ще бъдеш на парчета, Кълна ти се".

Музикалната продуцентка, която представлява певицата Дара, разказва, че през миналата година е подаден сигнал до ГДБОП по случая. Отделът за киберпрестъпления се е задействал и е открил самоличността на човека, който е отправял заплахите. Оказала се, че е жена от Пловдив

“Направиха обиск в дома ѝ, иззеха телефоните и компютъра ѝ, стартира наказателно дело. Паралелно с него в Хасково беше образувано още едно дело - по сигнал на друга жертва. Съвсем наскоро то беше прекратено с прокурорско постановление поради невменяемост на лицето с искане за прилагане на принудително лечение по Закона за здравето“, пише Армутлиева. 

Въпросната жена е била настанена за един месец в психиатрия, след което е била пусната.

“Тя излиза и днес отново се активизира - пише по цял ден на Дара Екимова от нови профили, коментира под всяка публикация на "Вирджиния Рекърдс", касаеща предстоящия нов албум на певицата - последно, преди да изтрием, прочетох, че "Дара Екимова е починала", разказва Армутлиева.

Тя заявява, че ще бъде пуснат нов сигнал до властите и пита дали държавата може да направи нещо срещу онлайн тормоза, осъществяван от хора в подобно психическо състояние.

“Възможно ли е системата у нас да не може да предприеме нищо значително в защита на хора, които стават жертва на грозни заплахи, обиди, вербално насилие, кибер тормоз от страна на рецидивисти? Ако някой е обявен за невменяем и съответно не носи отговорност за действията си, нормално ли е да го оставим да продължи да осъществява криминалното си деяние? Един месец принудително лечение в специализирано заведение равнява ли се на близо две години почти ежедневен тормоз, който освен това продължава?“, пита музикалната продуцентка.