Новини

Готвач на Халкидики забавил поръчката на бос от ъндърграунда, охраната скочила с бухалки и пищови

   
Готвач на Халкидики забавил поръчката на бос от ъндърграунда, охраната скочила с бухалки и пищови

Петима българи са арестувани за бой и стрелба в бар на плажа в Халкидики. Гръцките медии пишат, че българите са пристигнали "добре подготвени" с лютив спрей, ръкавици, ножове, бухалки, съобщи Thestival.gr, цитиран от "Флагман".

Според BulNews мелето са спретнали ъндърграунд босът Кирчо Руския и неговата охрана. Медията цитира очевидци.  

Екшънът се развил в бар на плажа в селището Ханиоти, на първия ръкав на полуостров Халкидики. Простреляният мъж е собственикът на заведението.
Докато рестораньорът, който също е българин, лежал на пода, Руския и неговите охранители продължили да го ритат в главата, свидетелстват читателите на медията ни, които изпратиха ексклузивни видеа и снимки от мелето на Халкидики.

До екшъна се стигнало, след като била забавена поръчката на семейството на Руския.

Първоначално те скочили да бият готвача на ресторанта, а охранителите на подземния бос извадили и оръжия. 
Въпреки че на място бързо пристигнала полиция, Кирчо Руския и гардовете му продължили да се държат нагло, като нападнали съпругата на собственика на ресторанта и част от гостите. 
Наложило се на място да дойдат и 30-ина души от спецчастите на Гърция, които натръшкали Руския и охранителите му.
Според свидетели бандата стреляла многократно в заведението, като по чудо прострелян е само собственикът на ресторанта.

При пристигането си на мястото на инцидента полицията e информирана, че замесените мъже са притежавали ножове и бухалки. Служителите на реда са информирали за случилото се централата и са изчакали пред заведението за помощ от екип на ОПКЕ (гръцка полиция), който се намирал наблизо. След няколко минути от вътрешността на заведението се чули няколко изстрела и посетителите започнали да бягат, предава trud.bg.

С обвинения за нарушаване на закона за оръжията, бой и причиняване на тежки телесни повреди са петимата арестувани българи на възраст 30, 39, 40, 40 и 45 години, които предизвикали тежкия инцидент снощи в плажен бар в Ханиоти на Халкидики. Според thestival.gr полицаите са открили у арестуваните мъже две бухалки, три лютиви спрея и три ножа.

Кървавият сблъсък, довел до нараняване на трима мъже, се е случил в ранните часове на деня в известен плажен бар на полуострова, като мотивите за инцидента остават неизвестни, съобщава гръцката секция на „Си Ен Ен“. 

Според информация на гръцкия портал „Фокус Халкидики“ инцидентът е станал малко преди полунощ в плажен бар в Ханиоти (на първия ръкав на полуострова – бел. ред.).

Един мъж е бил ранен в гърдите с огнестрелно оръжие, друг е бил наръган с нож, а един е с наранявания от побой, пише гръцкият информационен портал thestival.gr, като уточнява, че и тримата са български граждани.

Ранените са откарани с линейка в здравния център в Касандрия, след което е преценено, че е необходимо те да бъдат прехвърлени в болницата в Полигирос. Здравословното състояние на простреляния мъж се оценява от лекарите като „особено тежко“, информира БТА.

Полицията събира показания от очевидци за установяване на обстоятелствата, при които е станал инцидентът. Смята се, че е възможно да са замесени хора от българската мафия, отбелязва порталът.

По време на сбиването в плажния бар е имало вечер с жива музика. Събитието е предизвикало паника сред клиентите и персонала. „Чуваха се плач, писъци и викове. Хората започнаха да бягат, за да се спасят. Всички излизаха от заведението. Извадени бяха ножове и се чуха изстрели. Малки деца тичаха с родителите си. Настана паника“, каза за thestival.gr жена, присъствала на събитието, пише "Си Ен Ен".

Първа помощ на тримата ранени е оказал доброволецът от спасителната служба Йоанис Колокитас, отбелязва thestival.gr. Той е описал случилото се в плажния бар в социалните мрежи, като го е придружил с кадри от инцидента.

Властите издирват тримата охранители, които са били повикани в бара, за да се справят с петимата българи. Единият от тях е идентифициран и се издирва в рамките на процедурата по задържане под стража.

Колокитас написа, че е получил сигнал за инцидента около 24:00 часа, след което е пристигнал на място две минути по-късно и е започнал да оказва първа помощ на простреляния в гърдите мъж след получаване на инструкции от службата за спешна помощ за справяне с огнестрелна рана.

Доброволецът е поискал да бъдат изпратени две линейки, тъй като е имало други двама ранени "и особено единият, от множеството удари, които е получил в главата в комбинация с лютив спрей, жизнените му показатели бяха налягане 200 на 135 и пулс 165".

Колокитас допълва, че няма информация за загинал човек до момента, когато пише публикацията, съобщава "Телеграф".