Свят

Драматични кадри на очевидец: Пламналото виенско колело в Германия (СНИМКИ)

   


Тече разследване на пожара на виенско колело по време на германски музикален фестивал. Инцидентът стана в събота вечерта край източния град Лайпциг.

Драматично видео, заснето от очевидец, показва как колелото все още се върти, докато пламъците обхващат една от гондолите.

По данни на местната полиция четирима души са получили изгаряния, а един човек е пострадал при падане, пише Ройтерс. Съобщава се за най-малко 23-ма пострадали.

След като една от гондолите на виенското колело пламна, огънят се разпространи върху втора гондола. Според репортер, намирал се на мястото на инцидента, пожарът е унищожил напълно и двете.

По-рано посетител на фестивала от Кьолн заяви, че виенското колело внезапно се е ускорило. Горящите гондоли са се намирали в най-високата точка на колелото.

Полицейската говорителка заяви, че основният въпрос е какво е предизвикало пожара и какво е довело до нараняванията. 

Германският рапър Ски Агу, по време на чието изпълнение е избухнал пожарът, заяви в Инстаграм, че е шокиран от случилото се.

"През слушалката ми беше казано само, че не трябва да спирам шоуто при никакви обстоятелства, но първоначално трябва да продължа да говоря с вас, за да избегна масовата паника. Приоритет беше да предотвратим по-нататъшното изостряне на ситуацията. За щастие, успяхме", написа той.