Справочник

Днес над Запдана България облачно, над Източна слънчево. Максималните температури ще са от 27°до 37°

   

  google

Днес атмосферата остава неустойчива. Главно в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Над Източна България ще има повече слънчеви часове с по-съществено увеличение на облачността след обяд, когато на отделни места, главно в източните дялове на Стара планина и Странджа, ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток, който вечерта в западните райони ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 27°-29° във високите западни полета до 35°-37° в Централна и Източна България, в София – около 28°.

Това е прогнозата за времето на НИХМ.

Над планините ще има купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 15°.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността. Преваляванията са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е около 28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 40 мин. и залязва в 20 ч. и 19 мин. Продължителност на деня: 13 ч. и 39 мин. Луната залязва в 8 ч. и 26 мин. и изгрява в 21 ч. и 23 мин. Фаза на Луната: два дни след пълнолуние.