Новини

Цялата аптека беше в кръв: Намушканият фармацевт е със засегната важна артерия

   
Цялата аптека беше в кръв: Намушканият фармацевт е със засегната важна артерия

Намушканият в аптека в София фармацевт е със засегнат важен кръвоносен съд. Това обясни собственикът на обекта Живко Малчев в ефира на „Здравей, България”. Нападението стана в обект на столичния булевард „Шипченски проход”.

„Снощи говорих с пострадалия. Каза „Добре съм физически, но психически съм много зле. Засегната е артерия, вена. Като отидох цялата аптека беше в кръв. Добре че е влязъл да пазарува управителя на фитнеса до нас, защото колежките са изпаднали в ужас. Той му е оказал първа помощ”, обясни още Малчев и разказа подробно как се е стигнало до нападението.

„Когато въпросният агресивен господин е влязъл в аптеката и на трите каси е имало клиенти. На първото гише се оказало, че човекът няма достатъчно пари да си плати сметката и казал, че сега ще донесе още. През това време нападателят отишъл на касата и поискал да го обслужат. Служителката го помолила да изчака за момент, за да приключи с предишния клиент. Мъжът започнал да буйства и да псува.

Тогава другият ни колега му казал да напусне. Мъжът излиза събува си джапанките, вади нож и се връща обратно. За мен той беше дрогиран. Доколкото разбрах полицията е намерила наркотици в дома му”, каза още собственикът на аптеката.

Днес Прокуратурата решава какво обвинение да повдигне на 57-годишния мъж. Той беше задържан след издирване. Освен криминално проявен, нападателят е и осъждан, уточниха от МВР.