Шоу

Безпрецедентни мерки на концерта на Ед Шийрън

   
Безпрецедентни мерки на концерта на Ед Шийрън

Безпрецедентни мерки за сигурност ще бъдат наложени по време на влизането за концерта на Ед Шийрън на стадион “Васил Левски” в София. Събитието ще бъде само след броени дни - на 31 август, а сцената за него вече се строи.

Извънредните изисквания са заради огромния брой зрители, който се очаква - 60 хиляди души. А и за да не се правят спекулации с препродаване на билети на много по-високи цени от обявените от организаторите. Пропуските бяха разпродадени буквално за часове още с тяхното пускане преди месеци. За първи път на концерт у нас при влизането ще се иска документ за самоличност - паспорт, лична карта, шофьорска книжка. Причината е, че всеки един билет е поименен и с него не може да влезе никой друг. Благодарение на това обаче се ликвидират всякакви опити за препродажба. В случай че човек не може да присъства на концерта, може да продаде билета си единствено и само чрез посочена от организаторите платформа, и то на цената, на която го е купил. Официалната препродажба на билети ще бъде пусната след изричен анонс преди шоуто. Всеки билет за Ед Шийрън, предлаган за препродажба другаде, ще доведе до анулирането му. На първоначалния купувач и неговата група ще бъде отказан достъп и всички други покупки, които притежават, също ще бъдат анулирани, пише "24 часа".

Желателно е зрителите да започнат да се отправят към входовете на стадион “Васил Левски” още към 15 часа, но допълнително ще бъде обявен началният час на концерта. На всеки билет е написано през кой вход точно да влезе съответният зрител. Това разпределение се прави, за да не се образуват твърде големи опашки.

Когато пуснаха билетите, бе обявено, че един човек може да купи не повече от 6 билета, като всеки от тях е с имената на основния купувач и на зрителя, който ще влезе с този пропуск. Купувачът обаче трябва да присъства по време на влизането на всички, за които е купил пропуски, в противен случай те няма да бъдат допуснати до стадиона.

За първи път има поставено условие и на терена, в зоната за правостоящи зрители, да не се допускат деца под 14-годишна възраст. Те могат да бъдат само седящи. Заради многобройната публика и от съображения за сигурност деца под 6 г. няма да бъдат допуснати до концерта.