Новини

Обновяват пешеходните пътеки и маркировката в София

   

  БНТ

Започваме обновяване на маркировката в София, заяви кметът Васил Терзиев, цитиран от пресцентъра на Столичната община. Приоритетно дейностите по обновяване започват с пешеходните пътеки до детските градини и училищата, които искаме да възстановим по-скоро, каза той и добави, че паралелно с тях ще се изпълнява маркировка на столичните булеварди и улици.

"Целта е до края на октомври да бъдат обновени маркировките на пешеходните пътеки около 175 училища и 201 детски градини в София. Пътната безопасност на деца и ученици е ключова и затова ще положим всички усилия и контрол за изпълнение на качеството", каза също столичният кмет. Ще бъде възстановена и маркировката на близо 30 булеварда и улици в града.

За да се осигури изпълнение на дейностите, временно поддръжката ще се извършва от Общинското дружество "Софинвест" до обявяване на процедура за обществена поръчка за избор на изпълнители. Това ще стане през септември.

Предвижда се да бъдат увеличени значително изискванията към изпълнителите на хоризонталната сигнализация като: стриктно спазване на изискванията за дейностите по изпълнение, завишаване на контрола на гаранционните срокове и санкции при неизпълнение; ще бъде променен методът на работа, като комбинираме пътната поддръжка с извършване на маркировката, посочват още от Столичната община.