Свят

Тим Уолц официално прие номинацията за вицепрезидент на Камала Харис

   


Губернаторът на Минесота - Тим Уолц, официално прие да бъде вицепрезидент на Камала Харис. Освен политическите речи, делегатите и зрителите видяха звездно шоу с много музика. В залата имаше и българи.

Кой би предположил, че политическа конференция може да се окаже най-голямото денс парти в държавата. Но при демократите се оказа точно така – от броенето на делегатите с DJ Касиди и рапарът Лил Джон до Опра, Стиви Уондър и Джон Леджънд. Посланието е ясно – идва ново време на радост и оптимизъм в ярък контраст с мрачните послания на Доналд Тръмп за американски упадък.

Звездите подгряха появяването на сцената на губернатора на Минесота Тим Уолц – кандидатът за вицепрезидент, който допреди 15 дни не беше популярен на националната сцена.

От щаба на демократите смятат, че той е директната им връзка с избирателите от работническата класа.
Бивш военен от националната гвардия, учител, треньор по американски футбол.

„Ние сме в края на мача, губим с гол, но сме в атака. И топката е в нас. Напредваме по терена. И имаме правилния отбор. Камала Харис има характер, Камала Харис има опит и е готова. Нашата работа е да осигуряваме защитата и да блокираме атаките”, заяви Тим Уолц, кандидат за вицепрезидент.

За Опра Уинфри респектът и благоприличието са на бюлетината през ноември.

„Нека изберем истината. Нека изберем честта, нека изберем радостта, защото това е най-доброто от Америка. Но преди всичко – нека изберем свободата”, заяви тя.

„Тук се случва история и исках да съм част от това”, заяви Добрина Устин. Тя е имиграционен адвокат. Пътувала е от Далас до Тексас, за да бъде на конференцията на демократите.

„Чувствам се привилегирована да бъда тук, не само за себе си, а и много от моите клиенти, които представям, особено като имигрант да видиш, че това е Америка”, заяви Добрина Устин. „Чувам много хора казват: „Хилари Клинтън щом не можа да спечели, защото Камала ще спечели”. Да не заравяме, че вече не сме 2016 г.”, коментира Устин.

Сред гостите на партийната конференция са и двайсетина посланика от страни от Европейския съюз. Те участваха и на конференцията на републиканците през юли. България е представена от генералния ни консул в Чикаго Светослав Станков.

„Много е важно България да присъства и на двете партийни конференции, за да може да следим динамиката на политиката в Америка, така че да създадем необходимите контакти, която и администрация да бъде в Белия дом от началото на следващата година, по възможно най-добрия начин да покажем кои са нашите национални интереси и да създадем атмосфера на диалог, която да предразположи тяхното реализиране”, заяви Станков.

Утре вечер Камала Харис официално ще приеме своята номинация, а на сцената очакваме и поп звездата Пинк.