Спорт

Карлос Насар: Предстоят ми неща, които да ме превърнат в легенда

   
Карлос Насар: Предстоят ми неща, които да ме превърнат в легенда

Карлос Насар иска да е пример за децата, иска да отправя добри послания и иска да се превърне в легенда.

Можем да твърдим, че е тръгнал по правия път! Олимпийският шампион и световен рекордьор във вдигането на тежести в кат. до 89 кг си даде няколко дни почивка и отново се зае с приятните задължения на всеки шампион - да бъде сред феновете, да раздава автографи и да вдъхновява, показвайки златния олимпийски медал от Париж. Цели 6 часа продължи срещата с привърженици, които искаха да се докоснат до него. А пред bTV Карлос загатна за нещата, които му предстоят.

"Аз съм човек с много високи цели. Дори в първото ми интервю казах, че мечтата ми е олимпийското злато. Не европейски, не световен шампион. Винаги съм се целил в най-високото и затова успях. Има неща, които трябва да се надграждат. Бих искал да запазя себе си като човек. В спорта сме професионалисти - ще надграждаме и ще ставаме по-добри силово и технически. Работим по въпроса. Не пропускаме, защото целият народ го очаква и се е доверил на мен да представям флага и трибагреника. Не мога да си позволя да ги предам!", сподели той и добави: "Вече съм постигнал всичко, за което съм мечтал. От тук нататък предстоя да правя неща, които да ме превърнат в легенда. Ние сме много талантлив народ и наистина трябва да покажем на хората, че можем".

Насар се старае да обърне внимание на най-малките, на децата, които при всяка възможност са около него.

"Във времето в България имаше много грешни примери, които децата следваха. Надявам се аз да съм един от добрите примери, които могат да следват и да водят пътя им. Когато един човек пожъне голям успех, той най-много губи човешките си качества. Аз искам да избягам от тази ситуация, защото ми се е случвало. Искам да съхраня себе си като човек първо", заяви той.

Олимпийският шампион споделя, че все още не се е отърсил от емоциите от Париж. "Усещането е невероятно. Това е нещо, за което си се борил цял живот. Един позитивен момент, който ще остане в спомените ми цял живот. Медалът, като цяло, за мен е едно нищо без подкрепата на хората. Затова сега ще го покажа пред всички мои фенове, които ме подкрепяха. Те са основната ми сила. Искам да им благодаря", каза Насар.

Скоро той отново ще се задълбочи в подготовката си, тъй като през декември в Бахрейн предстои световно първенство по вдигане на тежести.