Новини

Топ полицай от Бургас сменя Калин Стоянов в МВР

   
Топ полицай от Бургас сменя Калин Стоянов в МВР

Директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Емил Павлов е едно от имената, спрягано за бъдещ министър на вътрешните работи, който да смени Калин Стоянов, научи Флагман.бг от свой достоверен източник.

"На този етап не е воден разговор с мен на тази тема. И да получа такова предложение, не бих приел", категоричен беше пред Флагман.бг старши комисар Павлов. Той допълни, че подобно предложение наистина би било положителна оценка за него и служителите на МВР-Бургас за положените усилия по време на акциите за пресичане на купуването на нелегален вот по изборите.

Под ръководството на старши комисар Емил Павлов през последните няколко политически избора бяха неутрализирани не един или два опита за купуване на гласове на територията на Бургаска област. Блестящите акции на системата в морския град бяха забелязани и в столицата и многократно именно ОДМВР-Бургас бе давана за пример от бивши и настоящи специалисти по сигурността при пресичане на опити за купуване на вот.

Името на старши комисар Емил Павлов е наистина логичен избор, тъй като той познава в детайли спецификата на МВР, не само в региона, ползва се с огромно доверие и има богат опит зад гърба си. Той работи в структурите на МВР от 2003 година. Завършил е академията на МВР. До 2015 година е в ГДБОП, след което оглавява отдел „Криминална полиция” в Бургас. Павлов се изкачва в йерархията, след като през последните пет години наложи изключително успешен стил на управление и реализира немалко акции в различни насоки на престъпността. От август 2023 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.