Анализи Новини

На вниманието на прокуратурата и МВР! Дерибеят-митничар от Петрич Марио Минев-джуджето, източва НЗОК

   

  google

Знаково лице от ъндърграунда в Петрич Марио Минев – Джуджето, източва Здравната каса. Това съобщиха служители от НЗОК. Няколко пациенти вече са свидетелствали, че без да подозират са били „лекувани“ в частната болница край Варна на 58-годишния бивш митничар, който си “купи” петричката структура на ДПС, цакайки кеш на хора като Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай и Джейхан Ибрямов. Така благодарение на дерибеите, начело на Движението застана лице, на което повече му мяза килия в Бобовдол, нежели лидерска място.

“Болницата” на Марио Минев  всъщност е 3-звезден хотел „Термал“, но се води специализирана лечебница за рехабилитация. Ощипаните предупреждават хората с персонален идентификационен код (ПИК) от НАП или номер от НЗОК да си прегледат здравните досиета, като нищо може да се окаже, че са се лекували в болницата, без дори да са разбрали, а парите от Здравната каса са изсмукани от фирмата на Марио Минев.

Според служители, сигнали са подадени в НЗОК и прокуратурата. Смята се, че парите от източването на Здравната каса се превеждат по сметките на офшорка.

Ъндърграунд играчът притежава и Специализираната болница за рехабилитация /СБР/ в Петрич. Многократно е искана проверка и за доколко автентично е разрешително № СБ-394 на „СБР Петрич” ЕООД, истински ли са документите въз основа на които е издадено разрешителното, и не е ли това предпоставка за източване на средства от Здравната каса.

Тази фирма също е в обкръжението на Марио Минев, чрез жена му Величка.

"СБР Петрич" също получава по 300 000 лв. годишно от касата, работи напълно незаконно, защото тя няма сключен договор за наем с Национална спортна база ЕАД от вече повече от година. Договорът за наем с НСБ е бил сключен с наемателя й – варненската „ЕТНО“ ЕООД, а по силата на чл. 16 от договора наемателят няма право да променя предназначението на имота и да го преотдава на трети лица без разрешение на наемодателя. Наемодателят НСБ не е издавал такива разрешителни. Легендарният бивш петрички митничар Марио Минев отскоро е и новият наемател на хотел „Панорама” в Сандански.

Официално беше представен на персонала от мажоритарния собственик, секретаря на Български туристически съюз /БТС/ Венцислав Удев, тъй като туристическото дружеството притежава 51 процента от акциите. Това е станало по време на общо събрание, на което Удев първо е обявил, че се прекратява договорът с досегашния наемател - фирма „Музи” от Свищов, която  е обявена в ликвидация. Хотелският комплекс със СПА център, конферентна зала и голям басейн се намира в парковата зона на Сандански, срещу сградата на Спешна помощ.

Преди години Марио Минев беше митничар на ГКПП - Кулата и се ползваше с авторитета  на доверен човек на бившия премиер Иван Костов. Той минава за протеже на Елка Владова, която по онова време е шеф на Агенция „Митници“. Уволнен е с голяма мъка през 2006 г. Той отдавна се е превърнал в име легенда в Петрич, след като заедно с фамилията му притежават най-скъпите имоти в центъра на южния град, плюс луксозни хотели по Черноморието и здравни центрове.

Минев влезе и в новите с акцията по неговото издирване от МВР, свързана с 2-те операции - “Медузите” и “Лапачите”.

Връзката на Минев с “Лапачите” от Петрич, обвинени в източване на над 10 млн. лв. чрез ДДС, е митница Кулата, където бившият митничар винаги е имал изключително силни позиции и продължава да контролира вноса на храни от Гърция, твърдят осведомени.

С варненските “Медузи”, които се разследваха за 3 обществени поръчки с рециклирани возила за 2 млн. евро, го свързва един от арестуваните - бизнесменът Даниел Славов-Дидо Дънката.

Минев и Дънката са съдружници в 2 хотела във Варна, срещу плажа “Кабакум”. Фирмите на бившият митничар и дерибей водят и към офшорки в Панама, Кипър и Сейшелите.

Източник: crimesbg.com