Автомобили Икономика

Samsung също навлиза в автомобилната индустрия

   


Samsung и Qualcomm създадоха партньорство за насърчаване на иновациите в автомобилната индустрия. Заедно те ще си сътрудничат в разработването на усъвършенствани чипове, които захранват автомобилните системи за развлечение и асистенция на водача.

В основата на това партньорство стои LPDDR4X на Samsung, който е успешно сертифициран за използване със Snapdragon Digital Chassis на Qualcomm. Тази мощна комбинация ще позволи на бъдещите автомобили да разполагат с по-добри информационно-развлекателни системи и сложни функции за подпомагане на водача.

За Samsung осигуряването на Qualcomm като клиент представлява значителен етап в стремежа ѝ към лидерство на пазара на памет за автомобили. Понастоящем заемайки втората позиция, Samsung е готова да оспори доминацията на Micron и да заеме първото място.

В перспектива Samsung планира да започне масово производство на своето следващо поколение LPDDR5 чипове памет по-късно тази година. Очаква се този авангарден чип да осигури изключителна производителност със скорост до 9,6 гигабита в секунда дори при екстремни температури. Чипът LPDDR5 ще бъде интегриран в следващото поколение цифрови шасита Snapdragon на Qualcomm, което допълнително ще подобри възможностите на автомобилните информационно-развлекателни системи и системи за подпомагане на водача.