Новини

Официалният сайт на ДПС отново е под контрола на Делян Пеевски

   


Официалният сайт на ДПС отново е под контрола на Делян Пеевски, въпреки че във вторник беше изключен от Централно оперативно бюро (ЦОБ) на партията по време на заседание в Росенец.

Осланяйки се на Устава на ДПС и като взе предвид решението на почетния председател Ахмед Доган, ЦОБ освободи вчера (27 август) съпредседателя Делян Пеевски, зам.-председателите на ЦОБ Халил Летифов, Станислав Анастасов, Искра Михайлова и Йордан Цонев, членовете на ЦОБ Хамид Хамид и Радослав Ревански, както и депутатът Ертен Анисова.

Веднага последна позиция на Делят Пеевски, в която той коментира решението като „противоуставно действие“ на хора, които „живеят в паралелния свят на приказките от сараите“.

Днес (28 август) в предаването „Тази сутрин“ депутатът Тимур Халилов от ДПС-Доган отговори на вече изключения съпредседател на партията, че Пеевски няма право да говори за Устава на партията, защото го нарушава, както и че той е освободен по искане на Ахмед Доган.

„Ако някой смята, че заради лични качества е постигнал нещо, а не защото е в ДПС, той трябва да излезе и да докаже своите качества на терен. Това беше възможно с поисканите оставки от Ахмед Доган, които така и не се подадоха“, коментира още Халилов.

Днес сайтът отново е на Пеевски и всички публикации, свързани с Ахмед Доган, са премахнати, съобщава БГНЕС.

Това се случва за втори път в рамките на месеца – на 7 август сайтът беше под контрола на ДПС-Доган. Девет дни преди това порталът обаче беше във владение на приближените около Делян Пеевски.

В средата на юли пък отстранените от ПГ на ДПС депутати начело с Джевдет Чакъров смениха ключалката и влязоха в централата на партията, съпроводени с полиция и адвокати.