Новини Свят

АББА предупредиха Тръмп незабавно да спре да използва песните им

   
АББА предупредиха Тръмп незабавно да спре да използва песните им

Легендарната шведска поп група АББА поиска бившият президент на САЩ Доналд Тръмп да спре да пуска техните хитове по време на предизборните си прояви, съобщи „Политико“.

„Ние, заедно с членовете (на АББА), установихме, че са били публикувани видеоклипове, в които се използва музика на АББА по време на събития на Тръмп и поискахме това да бъде незабавно прекратено и премахнато. Universal Music Publishing AB и Polar Music International AB не са получили заявление - така че, На Тръмп не са предоставяни нито позволение, нито лиценз.“ - заявиха от звукозаписната компания на шведската група UMP.

Хитови песни на АББА като „The Winner Takes It All“ и „Money, Money, Money“ бяха пуснати през юли по време на митинга на Тръмп във Минесота, който е американският щат с най-голям процент на шведски потомци.

Шведските икони не са единствените музиканти, които са недоволни от това, че Тръмп използва музиката им.

Фу Файтърс, Селин Дион, Бионсе, Джони Мар от The Smiths, наследниците на покойната певица Шиниъд О’Конър и семейството на покойния соул певец Айзък Хейс вече поискаха от Тръмп да спре да пуска техните песни. Семейството на Хейс дори подаде съдебен иск срещу Тръмп.

През август Селин Дион осъди използването на песента от „Титаник“ „My Heart Will Go On“ по време на един от митингите на републиканския кандидат. Подигравайки се на избора, тя добави: „... И наистина, тази песен?“.

Екипът на Тръмп изтри видео, на което се вижда как кандидатът за президент слиза от самолет на фона на песента на Бионсе „Freedom“, която Камала Харис направи ключова част от кампанията си. Певицата заплаши Тръмп със съдебни действия. /БГНЕС