Новини

Засилено е полицейското присъствие пред резиденцията на Ахмед Доган в Росенец и Бояна

   
Засилено е полицейското присъствие пред резиденцията на Ахмед Доган в Росенец и Бояна

Засилено е полицейското присъствие пред резиденциятата на Ахмед Доган в Росенец и сараите в "Бояна".

Часове наред активисти на ДПС останаха пред сараите в Бояна и резиденцията в парк Росенец в подкрепа на почетния председател на движението Ахмед Доган.

До напрежението се стигна след като бившият транспортен министър и доскорошен съдружник на Доган Данаил Папазов заяви, че е собственик на имотите и поиска почетният председател на ДПС да ги напусне.

Сутринта обстановката е спокойна, но пък и полицейското присъствие е по-засилено от вчера.

Часове по-късно пред жилищата в "Бояна", в които от години живее Доган, започнаха да се събират активисти на ДПС, които заявиха, че се извършва самоуправство тъй като в имота са влезли хора, които не се знае какво могат да внесат и изнесат и че не това е начинът за освобождаване на имота. Поискаха и институциите да се намесят. В сараите влязоха и полицаи, но не дадоха информация какво точно се случва.

Симпатизанти се събраха и сутринта там, а прави впечатление полицейското присъствие.

Лоялни на Доган активисти на ДПС бяха снощи и пред резиденция "Росенец" край Бургас, където в момента се намира почетният председател на движението. Поддръжници и симпатизанти на Доган дойдоха от Смолян, Кърджали, Варна, Ямбол и Сливен. Те заявиха, че се притесняват за живота и здравето на лидера си, пише БНТ.