Свят

Принцовете Хари и Уилям се събраха за погребението на чичо си

   
Принцовете Хари и Уилям се събраха за погребението на чичо си

Принц Хари и по-големия му брат принц Уилям присъстваха заедно на погребението на чичо им лорд Фелоуз по-рано тази седмица, което изненада мнозина, съобщават британските медии.

Кончината на лорд Робърт Фелоуз е второто събитие, което събира братята под един покрив, след коронацията на баща им, крал Чарлз Трети, която се състоя през май 2023 г.

New York Post потвърди, че Хари е присъствал на службата за Робърт, шурей на покойната му майка Даяна, в английския град Снетишам, разположен в графство Норфолк. Източник разкри пред медията, че е било "изненада за всички" принцът да отиде на погребението, тъй като до последно се е смятало, че няма да успее да се присъедини.

Лорд Фелоуз бе женен за лейди Джейн Спенсър, по-голямата сестра на Даяна. През 1990 г. той стана личен секретар на кралица Елизабет II и заемаше този пост до 1999 г.

Що се отнася до отчуждените братя - макар че били в една и съща стая, приближен до кралското семейство разкри, че двамата не си разменили и една дума. "Уилям и Хари бяха там, но не ги видяхме да разговарят помежду си, държаха се на разстояние един от друг", съобщи източникът.

Припомняме, че Хари неведнъж е заявявал, че не се чувства сигурен в Обединеното кралство, ако не му бъде осигурена охрана от британското правителство. Той бе въвлечен в дългогодишна съдебна битка с правителството заради отказаната му официална полицейска охрана след оттеглянето му като високопоставен работещ член на кралското семейство през януари 2020 г., припомня dir.bg.