Новини

Напрежение в Бояна, опит за нахлуване в сараите

   

  Darik

Напрежение в „Бояна” и опит за нахлуване в сараите, съобщава NOVA. Чуват се възгласи "Мафия" и "ДПС".

По-рано синът на Ахмед Доган – Демир Доган, също дойде на място. Според привържениците на почетния председател на ДПС той трябва да бъде допуснат в имота. Мотивите са, че вътре има собственост на баща му.

Междувременно служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков съобщи пред журналисти в Министерския съвет, че днес комисия по член 23 от Закона за Националната служба за охрана (НСО) ще заседава и ще прецени дали има заплаха и дали е застрашен почетният председател на ДПС Ахмед Доган и от какво естество е тази заплаха.
Министър Илков поясни, че по-късно ще стане ясно дали НСО има нужда да охранява Ахмед Доган на база на извършената проверка и на база на анализа на придобитата информация.

Привърженици на почетния председател Ахмед Доган от вчера вечерта са пред резиденцията в столичния квартал „Бояна”, която е обитавана от него през последните години. Самият той не е  в сградата. До ситуацията се стигна, след като бившият съдружник на Доган - Данаил Папазов, поиска той да напусне имотите в „Бояна” и край Росенец.