Свят

Камал Харис: Американците са готови да обърнат страницата Тръмп

   


Камала Харис даде първото си голямо телевизионно интервю, след като прие номинацията на Демократическата партия за кандидат-президент на изборите през ноември. В него, заедно с кандидата за вицепрезидент Тим Уолз, тя защити отстъплението от някои от по-либералните си позиции. И настоя, че „ценностите ѝ не са се променили“, дори когато „търси консенсус“, информира Асошиейтед прес. Тя обяви като свой приоритет икономическите възможности за всички американци. И сподели, че е готова да назначи републиканец в своя кабинет.

„Мисля, че най-важният и най-значим аспект на моята политическа перспектива и решения е, че моите ценности не са се променили“, отговори Харис.

Тя заяви, че не подкрепя забраната за добива на фракинг. 

Според нея американците са готови да „обърнат страницата“ на разделенията, за които тя обвинява съперника си Доналд Тръмп, посочват от БТА.

Интервюто даде на Харис възможност да се опита да потуши критиките, че избягва неконтролирана среда, и същевременно ѝ даде възможност да дефинира кампанията си и да изпробва политическите си качества преди предстоящия дебат с бившия президент Доналд Тръмп, насрочен за 10 септември, коментира АП. 

„На първо място, един от най-важните ми приоритети е да направим всичко възможно, за да укрепим и подкрепим средната класа. Когато погледна стремежите, целите и амбициите на американския народ, мисля, че хората са готови за нов път напред“, каза в интервюто Камала Харис. 

Според нея е необходимо споразумение за прекратяване на огъня в Газа и освобождаване на заложниците. 

Кампанията на Доналд Тръмп обвинява Харис, че се крие от медиите и се страхува да отговоря на въпроси.

Според последните социологически проучвания Камала Харис води пред Доналд Тръмп с почти 4% в национален мащаб.