Шоу

Водещият на Тази събота и неделя предложи брак на приятелката си, тя прие след втория опит (СНИМКИ)

   

  bTV

Водещият на предаването "Тази събота и неделя" по bTV Митьо Маринов се сгоди за любимата си Константина Костова, която също е журналист.

Тя сама се похвали с щастливата новина, като сподели във Facebook снимка, на която ръката ѝ е украсена с нежен годежен пръстен. Написа и откъс от стихотворението на Дамян Дамянов "Среща":

"С тебе ни събра случайността

един на друг сме били просто нужни

и сме се търсили, събра ни любовта..."

„С Константина сме заедно вече 4 години. Както всички двойки сме преминали през много хубави моменти и, разбира се, през много трудности. Най-важното за нас е, че през цялото това време не сме спирали да се подкрепяме“ – споделя Митьо пред LadyZone.bg.

Той прави предложението във внимателно подбран момент и на много романтично място, но не всичко минава гладко.

„От много време знам, че ще й предложа, но може би чаках подходящия момент. Постарах се да не се издам и всичко да бъде изненада. Без да знае предварително, я заведох на едно много романтично място – шато в подножието на Стара планина.

Представете си красотата – малък замък, обграден от лозя, а фон е планината. Датата също не е случайна. Константина е родена на 26 август и исках да направя празника й още по-специален.

През деня бях организирал СПА процедури, басейн, бяхме на дегустация на различни видове вино. Още тогава си харесах място, където да направя предложението. В края на деня бяхме на вечеря до замъка. Бях говорил със сервитьорите да я изненадаме с десерт със свещичка, която да духне точно в 23:05 часа, когато е родена“ – разказа ни Митьо Маринов, който в тандем с Бесте Сабри е водещ на "Тази събота и неделя" от септември 2023 г.

„След вечерта поисках да се разходим сред лозята усамотени, от едната ни страна замъка, от другата Стара планина, а над нас нощното небе... Паднах на коляно и извадих от джоба си отварачка от кенче с въпроса "Ще се омъжиш ли за мен?".

Тя помисли, че се шегувам и ми каза "Не!". Тогава отново бръкнах в джоба си, извадих червената кутийка с годежния пръстен. "А на този пръстен ще откажеш ли?" и зададох въпроса си отново. Тогава последваха 3 минути, които в моята глава бяха 30. Може би защото често обичам да се шегувам с всичко и всички, тя отново не повярва и ме попита "Шегуваш ли се?". Трябваше й известно време, за да осъзнае, че съм сериозен и накрая каза: "Да!". Така че, в една вечер й предложих два пъти“ – пояснява щастливият Митьо Маринов.

28-годишният Митьо преди е бил политически репортер на bTV Новините, а сега е водещ. Трупа журналистическия си опит във вестник "24 часа", където започва работа още като първокурсник по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Там се запознава и с половинката си Константина, която има сестра близначка, пише iwoman.bg.

С Константина са двойка от три години насам, но известно време се представят само за близки приятели, за да избегнат клюки на работното място.

 

 
Снимки: Личен архив