Новини

Напрежение пред централата на БСП. Социалисти демонстрират в подкрепа на Нинова

   
Напрежение пред централата на БСП. Социалисти демонстрират в подкрепа на Нинова

Напрежение пред централата на БСП в София, където социалистите се събират на Национален съвет. Подкрепящи председателя в оставка Корнелия Нинова дойдоха пред сградата на "Позитано" 20, за да я подкрепят.

Те скандират „Оставка“, „Предатели“, „Мафия“, „Капиталисти не могат да управляват БСП“, „БСП без Пеевски“ и късат плакати с надпис „БСП без Нинова“, залепени на сградата на централата.

Те носят плакати с надпис „Вън, олигарсите от БСП“ и призовават "Изпълнителното бюро и самозванците - вън!". 

Подкрепящите Корнелия Нинова искат Атанас Зафиров да излезе навън и заявиха, че е страхливец.

„Не желаем парите и олигарсите да охраняват БСП. „Не“ на Киро Добрев и на Гуцанов. БСП е на честните социалисти, които подкрепяме Корнелия Нинова, избрана с 80% от членуващите в партията“, каза Нина Ангелова, председател на жените социалистки в район „Младост“.

Протестиращите искат да влязат в сградата, но полиция препречи пътя им на входа.

По-рано на влизане в централата на БСП на „Позитано“ 20 Георги Свиленски заяви, че „очаква от предателите“ да бъдат предложени за изключване.

„Очаквам и от разума на Националния съвет да не го направят. Нека оценката за моето поведение да я дават социалистите, а не предателите“, допълни той.

„Имаме разговор със самозабравили се хора, самопоставили се на едни места, които смятат, че партията им е бащиния и смятат, че всички трябва да изпълняват това, което казват. Няма да стане“, категоричен бе Свиленски.

На днешния Национален съвет на БСП е предвидено да се обсъди подготовката на партията за изборите на 27 октомври, както и да се отговори на въпроса дали БСП ще се яви в коалиция, или самостоятелно.

Очаква се обаче да се случат и други събития, които са продължение на един спор – този между временното ръководство на партията в лицето на Атанас Зафиров и между председателя в оставка Корнелия Нинова.

Самата Нинова преди дни написа пост в социалните мрежи, в който казва, че днес ще се готви нейното изключване като точка в пленума. Поради тази причина призова всички социалисти да дойдат на съвета.