Шоу

Филип и Васил - младежите, които завладяха улиците и мрежата: Искаме да пълним стадиони

   


Двама тийнейджъри, които пеят, докато свирят на китари, се превърнаха в хит в социалните мрежи. Те стават известни с изпълненията си на улицата и най-вече с песента „Богатство“ на „Тангра“.

Васил Желев и Филип Донков пеят като улични музиканти.

Разбират, че са станали популярни с първото видео с тях, което се разпространява в интернет пространството. Уточняват, че то е на друга песен – не на „Богатство“, а на чуждестранно парче, което обаче не събира толкова гледания и реакции.

На брега на Созопол тази сутрин те се срещнаха с певицата Белослава и я поздравиха с песента ѝ с Графа „Да“.

И Филип, и Васил се занимават професионално с музика, казват, че един ден спонтанно са решили да отидат в парка, да посвирят и да се позабавляват.

Двамата се познават от четири години, но едва тази година излизат да свирят за минувачите. Споделят, че изпълняват предимно българска музика и получават позитивни реакции от хората. Чужденците също им се радват заради автентичните им изпълнения.

 
Младежите казват, че искат да популяризират българското.
 
Васил Желев участва и в държавната опера във Варна и в мюзикъла „Бодигард“, от който е част и големият Орлин Горанов.
 
„Явих се на кастинг, на който ме избраха сред доста силна конкуренция. Запознах се с Орлин Горанов на репетициите. Велик е, научил ме на сценично държане, на техники в пеенето. Много съм му благодарен“, казва Васил.
 
Филип учи в музикалното училище „Любомир Пипков“ в София. Занимава се професионално с класическа китара от 9 години, а от две години се занимава и професионално с пеене. През годините момчето се явява на различни конкурси, печели и първи места.
 
Васил и Филип споделят, че са започнали да свирят на улицата без идеята да събират пари за нещо конкретно.
 
„Направихме го за забавление, а пък парите сами дойдоха. Искахме да популяризираме и себе си“, посочва Филип.
 
Младежите казват, че работят върху свое авторско парче и някой ден искат да пълнят зали и стадиони.