Новини

Пеевски: ДПС ще бъде това, което е - Движение за права и свободи – Ново начало и ще го видите на изборите

   


Има едно ДПС. Не знам какво е това противопоставяне. Има ДПС, има отцепници. ДПС ще бъде това, което е - Движение за права и свободи – Ново начало и ще го видите на изборите. Има едно ДПС, една легитимна коалиция, това е нашата, която е с решение на парламентарната група. Отцепниците да се явяват както искат. Това каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Той коментира двете подадени заявления в ЦИК. „Едното е нелегитимно. ЦИК направиха циркове. Подадоха се на натиск на двамата отцепници“, каза още Пеевски.

Пеевски подчерта, че ще направят предложение „във всички закони да има публична процедура за всички назначения на Мистър Кеш – Радев“. „Не може парламентът да назначава всички органи с публична процедура, а той да пуска укази и да не обяснява на никого как назначава. Да назначава приятели, близки и хора на Москва, което е опасно за България. Ние трябва да го прекратим“, каза още той.

„ЦИК няма защо да бъде в тази сграда. Видяхте на какъв цирк се обърна парламентът. Ръководството на парламента трябва да намерят самостоятелно място и да нямат нищо общо с НС“, каза още Пеевски.