Свят

Тръмп нарече съдебните дела срещу него лов на вещици

   
Тръмп нарече съдебните дела срещу него лов на вещици

Шейсет дни преди президентските избори в САЩ Доналд Тръмп, който е кандидатът на Републиканската партия, свика пресконференция в емблематичния небостъргач Тръмп тауър в Ню Йорк. Пред журналистите той се спря върху съдебните си проблеми, отбелязва Франс прес.

Тръмп припомни за процесите срещу него и ги определи като лов на вещици. Той разкритикува адвокатите си, като каза, че те са го разочаровали с работата си.

Републиканецът говори и за съперничката си Харис и увери, че е начело на допитванията до общественото доверие.

По-късно Тръмп се отправя към Северна Каролина, един от ключовите за президентската надпревара щати, в който изпращането на първите бюлетини за гласуване по пощата беше отложено със съдебно решение. В Северна Каролина Тръмп ще говори през влиятелен полицейски синдикат.

Днес стана и ясно, че по едно от делата, по което вината на Тръмп беше призната през май - това за счетоводни нарушения - присъдата ще бъде произнесена на 26 ноември след президентските избори. Първоначално присъдата трябваше да бъде произнесена през настоящия месец.

В края на исторически процес - първия наказателен процес срещу бивш президент на САЩ -  Доналд Тръмп беше признат за виновен в края на май по 34 обвинения във фалшифициране на счетоводни документи, с които е искал да прикрие плащане от 130 000 долара на порно актрисата X Сторми Даниълс, съобщи БТА.

Срещу Тръмп са повдигнати наказателни обвинения по три други дела, но преди президентските избори няма да има други съдебни заседания.