Новини

В ДПС направили Пеевски председател и го изключили, без да знаят членува ли в партията

   

  google

В ДПС не са знаели дали Делян Пеевски членува в партията, когато са го избирали за председател. Когато са го изключвали, също не били сигурни дали е член, но взели мярката, защото подозирали, че членството може да бъде изфабрикувано. Това съобщи пред bTV евродепутатът Илхан Кючюк.

Кючюк, който е защитник на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, очаква, ако се стигне до съд за регистрацията на партията за изборите, то върховните съдии „да не се поддадат на шантажа на Пеевски“. По думите му от „аватарите на Пеевски“ се чувало, че нещата ще са в негова полза. Кючюк се надява съдът да отсъди спрямо закона и морала. Добави, че вижда притеснителни неща, като даде за пример данните, станали известни покрай изслушванията в парламентарната комисия за дейността на Мартин Божанов – Нотариуса.  

Според Кючюк влиянието на Пеевски се вижда навсякъде, но вярва, че този модел може да бъде разграден през българските институции.

„За модела Пеевски тепърва научаваме много неща, не знаехме как функционира. Не знаехме, но сега виждаме как действа държавната бухалка“, каза Кючюк.

По думите му дълги години в ДПС не разбирали страха на външния свят, защото живеели в собствения си свят. „Превърнахме се в щит на Делян Пеевски в тези години“, каза Кючюк. Добави, че като председател на младежкото ДПС е организирал протести в подкрепа на Пеевски по времето на кабинета "Орешарски". 

Евродепутатът обобщи, че за влиянието на Пеевски трябва да бъдат сезирани външни институции, тъй като България няма достатъчно ресурс.  

Кючюк каза, че не знае какво правят там яхтата и луксозният автомобил на Румен Гайтански-Вълка, открити в обитавания доскоро от Ахмед Доган луксозен имот в Росенец.