Автомобили

Ето как ще изглежда новата S-Klasse на Mercedes

   


Съдбата на двата флагмана на Mercedes-Benz вече решена и изпълнителният директор Ола Калениус наскоро разкри плановете на марката пред Autocar, като обясни, че EQS и S-Klasse ще се слеят в един модел, а това ще се случи до 2030 година.

Базирана на платформата MB.EA Large, новото поколение S-класата, която ще се появи на бял свят в края на десетилетието задължително ще донесе със себе си и възможно най-много технологични иновации.

Сега, в интернет пространството се появи рендер, показващ ни как ще изглежда бъдещата S0Klasse= О изображението, публикувано от изданието motor1 се вижда, че бъдещата S-класа ще има напълно различен дизайн в сравнение с настоящия EQS.

Mercedes-Benz планира да се откаже от меките линии, характерни за настоящите модели от серията EQ. Компанията все още не е разкрила стилистичната философия на бъдещите си автомобили, но е вероятно дизайнерите на Mercedes-Benz да се ръководят от примера на BMW и Audi, чиито електрически модели съчетават футуристичен външен вид с консервативни елементи, недалеч от моделите с двигатели с вътрешно горене.

Така новият Mercedes-Benz S-Klasse може да има по-ъгловати форми. Голямата решетка ще остане и може да бъде осветена, а логото на марката традиционно ще бъде поставено на капака. Мускулести странични панели и камери вместо огледала също могат да се използват за подобряване на аеродинамиката.

Трудно е да се предвиди какви ще бъдат технологичните иновации в новия флагман на Mercedes-Benz, тъй като S-класата винаги е била пионер в иновациите не само за марката, но и за целия автомобилен свят. Следващото поколение вероятно ще покаже усъвършенствани решения с акцент върху автономното шофиране.

Що се отнася до силовия тракт, то можем да очакваме дебюта на ново поколение батерии (може би твърдотелни) с повишена енергийна плътност и ефективни електродвигатели. Ще са налични и върховите двигатели с вътрешно горене на марката.