Шоу

Тейлър Суифт официално подкрепи Камала Харис за президент на САЩ

   
Тейлър Суифт официално подкрепи Камала Харис за президент на САЩ

Тейлър Суифт подкрепи Камала Харис за президент само миг след края на президентския дебат срещу Доналд Тръмп.

В публикация в Instagram във вторник вечерта поп звездата каза, че е направила своето "изследване".

"Ще дам гласа си за Камала Харис и Тим Уолц на президентските избори през 2024 г.", написа тя. "Гласувам за @kamalaharris, защото тя се бори за правата и причините, които вярвам, че се нуждаят от воин, който да ги защитава."

Суифт нарече Харис "спокоен, надарен лидер".

"Вярвам, че можем да постигнем много повече в тази страна, ако сме водени от спокойствие, а не от хаос", написа тя.

Суифт обяви новината заедно със снимка на нея с котка и я подписа "Childless Cat Lady", препратка към коментари, направени от кандидата за вицепрезидент на Доналд Тръмп Джей Ди Ванс. Сенаторът от Охайо се сблъска с негативна реакция от клип от 2021 г., в който той нарече няколко видни демократи – включително Харис – "купчина бездетни дами-котки, които са нещастни в живота си".

Суифт продължи да прави комплимент за избора на Харис за кандидат за вицепрезидент, губернатора на Минесота Тим Уолц, който според нея "отстоява правата на LGBTQ+, ин витро оплождането и правото на жената на собственото й тяло от десетилетия".

Певицата каза, че е била отчасти мотивирана да сподели решението си за гласуване с обществеността, след като изображение, направено с изкуствен интелект, на което тя фалшиво подкрепя Тръмп, беше публикувано на уебсайта му.

"Това наистина предизвика страховете ми относно ИИ и опасностите от разпространение на дезинформация", написа звездата. "И ме доведе до заключението, че трябва да бъда много прозрачен относно действителните си планове за тези избори като избирател."

Суифт е една от няколкото знаменитости, които подкрепят Харис, включително певците Джон Леджънд и Оливия Родриго, актьорът Джордж Клуни и режисьорът Спайк Лий.

Бившият кечист Хълк Хоган, телевизионната звезда Амбър Роуз и милиардерът Илон Мъск подкрепиха Тръмп.

Подкрепата на Харис от Суифт дойде след ожесточен 90-минутен президентски дебат, по време на който двамата кандидати спориха по въпроси като правата на аборт, икономиката и имиграцията.

Това не е първият път, когато поп звездата подкрепя кандидата на демократите в надпревара срещу Тръмп. Суифт обяви подкрепата си за президента Джо Байдън и Харис за негов вицепрезидент месец преди изборите през 2020 г.

Суифт беше и вокален критик на Тръмп по време на неговото президентство около националните протести срещу полицейското убийство на Джордж Флойд.

"След като разпалихте огъня на бялото превъзходство и расизма през цялото ви президентство, имате наглостта да се преструвате на морално превъзходство, преди да заплашите с насилие?", написа тя в Twitter/X.

Певицата има 283 милиона последователи в Instagram. Нейното одобрение получи повече от два милиона харесвания в Instagram само половин час след като го публикува.

В публикацията си Суифт призова гласувалите за първи път да се регистрират и каза, че ще публикува връзка с повече информация за гласуването на страницата си.

"Направих проучването си и направих своя избор", каза тя. "Вашето изследване е изцяло ваше и изборът е ваш."