Новини

Спасиха шестима българи от потъващо корабче край Лефкада

   
Спасиха шестима българи от потъващо корабче край Лефкада

Шестима българи са били спасени от потъващо корабче край гръцкия остров Лефкада. Вчера по обяд пристанищните власти на Лефкада са били информирани от капитана на кораба ¨LASKA¨ T.P. 480, че кораб под гръцки флаг е в затруднено положение, с шестима (06) на борда (граждани на България), в морската зона на Кастос Лефкада, съобщава Гръцката брегова охрана.

Веднага два патрулни кораба и водолаз са се отправили към мястото. Пътуващите, в добро здраве, са били качени на други плавателни средства и безопасно прехвърлени на плаваща платформа.

Корабът е потънал и бил открит от водолаза на дълбочина от приблизително петнадесет метра. След това се преместил на дълбочина от пет метра и е бил закотвен на плаваща платформа. Собственикът му ще трябва да го изнесе.

47-годишният капитан на лодката е бил арестуван от пристанищните власти на Лефкада, които провеждат предварителното разследване, за нарушение на член 277 от Гражданския кодекс. ¨Причиняване на корабокрушение¨. Не се наблюдава замърсяване на морето от инцидента.