Новини Свят

Доналд Тръмп отказва нов дебат с Харис

   
Доналд Тръмп отказва нов дебат с Харис

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп не иска още един дебат с опонента си от Демократическата партия Камала Харис преди вота в САЩ н, съобщи Ройтерс. 

В социалната си мрежа "Трут соушъл" Тръмп написа: "Няма да има трети дебат!". Тръмп участва в дебат и с президента на САЩ Джо Байдън през юни преди дебата му с Харис на 10 септември, уточнява БТА. 

Дебатът привлече 67,1 млн. телевизионни зрители по данни на компанията за маркетингови проучвания "Нилсън". 

Харис, която говори на митинг в щата Северна Каролина малко след поста на Тръмп, заяви: "Вярвам, че дължим на избирателите още един дебат".

Докато Тръмп написа в поста си, че по данни на социологическите проучвания той е спечелил дебата, няколко допитвания показаха, че според анкетираните Харис се е справила по-добре. 

Сред избирателите, които са заявили, че са чули поне нещо за дебата във вторник, 53% са казали, че Харис е спечелила, а според 24% Тръмп е спечелил, сочи оповестено вчера ново социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос. 

Според допитването 54% от регистрираните избиратели смятат, че единственият дебат между Тръмп и Харис е бил достатъчен, а 46% искат втори дебат.