Анализи

БСП напомниха: Заради сглобката с ПП-ДБ не е взето нито едно решение по ПВУ

   
БСП напомниха: Заради сглобката с ПП-ДБ не е взето нито едно решение по ПВУ

БСП напомниха, че заради сглобката, в която беше ПП-ДБ, не е взето нито едно решение по Плана за възстановяване.

"И по време на тяхното управление не се взе нито едно евро от Фонда за възстановяване и устойчивост. Последните пари се взеха от служебния кабинет, още повече че те въведоха определени изисквания за "зелената сделка" и ако БСП не се бяхме намесили и за либерализацията на тока, в момента българските граждани щяха да плащат в пъти по-висока цена на електричеството", коментира председателят на парламентарната група на столетницата Борислав Гуцанов.

 

А Станислав Балабанов от "Има такъв народ" заяви в кулоарите на парламента, че ПП-ДБ вече са били в управлението на страната и не са предприели необходимото за усвояването на средствата по Плана за възстановяване. 

"Искам да кажа на Асен Василев следното: "Има такъв народ" - той много добре знае, даде на Асен Василев възможността да извърви целия път по антикорупционно законодателство с мнозинство извън Бойко Борисов и извън Делян Пеевски, само преди няколко седмици, когато бяхме носители на третия мандат", каза Балабанов и поясни, че преди изборите от партията му не могат да кажат дали ще участват в коалиция. 

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски коментира, че няма време за законодателство в 50-тия парламент.

"Вече нищо не може да се случи. Всички партии са в предизборна кампания. Нищо не може да се случи повече", каза той.