Новини

Гордана Силяновска-Давкова ще иска отговор от Радев защо на снимката им го няма македонското знаме

   

  bTV

От кабинета на президента на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова казват, че утре ще поискат отговор от президента Румен Радев защо на общата снимка не е поставено македонското знаме.

„Срещата и съвместният обяд преминаха в изключително приятелска атмосфера, от началото до края. Това, което хвърли сянка върху събитието, беше отклонението от договорения протокол за срещата, според който не трябваше да има снимки в затвореното пространство“, подчертават от кабинета на Давкова.

Общата снимка не е била предвидена или съгласувана, допълват оттам.

„За съжаление преди началото на срещата президентът Радев покани президента за обща снимка пред българското знаме, въпреки че такъв ход и действие не беше нито предвидено, нито съгласувано. Иска ни се да вярваме, че това е протоколно недоглеждане, а не нарочна процедура и отклонение от договореното. Oще утре ще поискаме обяснение от българска страна“, допълват от кабинета на Дaвкова.

Вчера президентът на Северна Македония беше на неофициално посещение в София, по време на което се срещна с президента Румен Радев. Вечерта Дaвкова присъства на представлението на Националната опера и балет от Скопие.