Спорт

Григор Димитров спечели срещу Ноле в София, но последната точка направи друг играч

   
Григор Димитров спечели срещу Ноле в София, но последната точка направи друг играч

Най-добрият български тенисист Григор Димитров и носителят на 24 титли от "Големия шлем" Новак Джокович сътвориха страхотно зрелище в "Арена София".

Българинът спечели дуела с 6:4, 2:6, 10:6 в мача, който завърши със супертайбрек до 10 точки.Интересното е, че Григор не беше човекът, който спечели последната точка за себе си в мача, като вместо това той даде ракетата на едно от децата, които подават топки. Левичарят блесна с чудесни удари срещу великия сърбин и сложи точка на спора с уинър от форхенд за 10:6, предава Спортал. Началото на спектакъла, разбира се, започна още преди излизането на двамата тенисисти. На корта бе изобразено специално светлинно шоу, което в рамките на няколко минути забавляваше зрителите по трибуните на пълната "Арена София". Веднага след края му Димитров и Джокович излязоха на корта под бурните аплодисменти на публиката.

Напълно логично и заслужено, залата беше пълна до краен предел, а всички приходи от събитието ще отидат във фондацията на Григор Димитров, заради която се състоя това голямо събитие в столицата, допълват от Гонг.