Шоу

Никол Кидман мразела височината си, искала да е ниска и с извивки

   
Никол Кидман мразела височината си, искала да е ниска и с извивки

Никол Кидман може да изглежда невероятно на червения килим, но ѝ отнема много време да оцени начина, по който изглежда днес.

Носителката на "Оскар" разказа за своята несигурност в младежките си години в новата документална поредица на Hulu за модата през 90-те години на миналия век, чиято премиера беше на 13 септември. Сериалът даде на зрителите поглед към света на модата по време на десетилетие на гръндж и супермодели.

В третия епизод дизайнерът Джон Галиано говори за желанието си да направи следващия си голям удар в света на модата след визията на принцеса Даяна на Met Gala през 1996 г., и той се сеща именно за Никол Кидман. Дизайнерът проектира за нея удивителна рокля за Оскарите през 1997 г. .

Актрисата разкри какво ѝ минава през ума, когато Галиано протяга ръка към нея.

“Можете ли да повярвате?”, попита риторично Кидман. “През целия си живот исках да бъда 1,5 м. и с извивки, но внезапно се извисих на близо два метра, съвсем кльощава и с плоски гърди."

Кидман също така говори за уважението, което изпитва към актрисите, които са дефинирали своя стил чрез дизайнерите, които са избрали, и модните партньорства, които са създали.

“Израснах, гледайки Одри Хепбърн, Катрин Хепбърн и Грейс Кели — всички тези жени, чийто стил е създаден с дизайнерите, с които са свързани”, каза Кидман. “Те просто обичаха модата. Така че си спомням, че си помислих "Разбира се, че това трябва да бъде пренесено в Холивуд сега и ние трябва да носим нещата, които се правят в тези прекрасни малки салони в Париж". Те правеха това, така че защо ние не го правим?”

Кидман описа нощта, в която дебютира с роклята си Галиано, като момент от приказките.

„Имам предвид, че бях червенокосо момиче със светла кожа, което беше почти 180 см на 14 години,” каза тя. “Подиграваха ми се и това не беше мило. Така че всеки път, когато ми даваха достъп до целия този свят, се чувстваш като малко момиченце, на което е даден шанс да влезе в този вид фантастичен свят.”